Nougat

Wij hebben helaas slecht nieuws te melden. In alle eerlijkheid en met het hart op de tong gaan we vertellen wat er gebeurde. Maandagavond 2 Juli werden we na de match van de rode duivels opgeschrikt van een vreemd geluid. Als je een kattenbende hebt van redelijk wat verschillende leeftijden met zowel de "oudjes" als de "jonkies" verwacht je je er wel aan dat er ooit een dag komt dat je afscheid moet nemen van je lieveling .... maar aan ' dit ' kan je je niet verwachten ... Onze lieve en superaanhankelijke Nougat - die net voordien nog een hele poos bij mij op de schoot had gelegen- was in ademnood. Ondanks dat we met zijn allen vreselijk zijn geschokken deden we intuïtief wat we dachten te kunnen doen voor haar, het leek erop alsof ze iets in haar keel had zitten dat er hoogdringend uit moest. Helaas mocht alles wat we deden niet baten en overleed ze amper 3-4 minuten later. In overleg met haar lieve fokker Cathy werd er de dag nadien een autopsie gedaan op Nougat, als fokker is het immers belangrijk te weten waaraan je lieveling overleden is, zeker als ze zo jong is en er geen enkel voorgaand probleem zich voordeed. De gedachte eraan is rotellendig maar de autopsie werd verricht. Nougat is nog voor haar 1ste verjaardag overleden aan acuut hartfalen. Een hartje dat niet meer klopt is zeer complex voor autopsie. Ze had vocht in haar hartzakje zitten en in haar longen, haar hartje kleurde ook grauw. Helaas kunnen we niets uitsluiten, ook HCM niet. Er zijn ontzettend veel problemen die je aan je hart kan krijgen, maar welke weten we dus niet . 

Als fokkers, wijzelf dus die eigenlijk Nougat gekozen hebben niet allen om haarzelf,maar ook om haar zeer netjes geteste stamboom, maar ook de fokker van Nougat en de dekkatereigenaar blijven dan achter met ontzettend veel vragen! Hoe kan dit Nougat haar lot zijn geworden !!! waarom toch waarom ?.. we tasten in het duister en houden rekening met alles. Feit is dat we Nougat kwijt zijn, dat ze niet meer met haar mooie grote ogen ons zal bekijken, dat ze geen knuffeltjes meer zal komen vragen en dat ze niet meer onder ons is. Ze was voor ons zo speciaal en bijzonder. We hadden allen samen even de tijd nodig om dit te kunnen plaatsen in ons hoofd en in ons hart.

Lieve Cathy, we willen je nog bedanken omdat Nougat in ons huisje is mogen komen wonen en dat ze, de korte tijd die ze gehad heeft, met ons heeft mogen doorbrengen, wij hebben veel van haar geleerd en gevoeld. Ze was een zaaaalig meisje. Mochten er collegafokkers zijn die een discussie willen beginnen over MIJN Nougat stel ik voor om dat elders te doen! Onze Nougat verdiend een mooi afscheid en dat zal ze krijgen ook! Graag willen we nog onze zoon Lars en zijn vriendin Chloë bedanken voor hun steun op dat vreselijke moment. xx